Fred & Barn

Vi hjälper föräldrar att vara måna om barnens inlärningsprocess i en kärleksfull anda av frihet!

Sagan om Monimbo handlar om en skog långt bort från civilisationen. Där finns skådespelare som en ond häxa ”Machala” (Margreth Thatcher) och en klok uggla (Greta Thunberg) som startade filosoferade om en Revolution för att sjasa bort Machala och de onda ormarna och skorpioner. Den här hemsidan handlar helt enkelt om en god Fredsintention, vi måste divestera och förändra världen! Vi kan inte ha krigen om råolja, vi måste kräva transparens, och barnen måste lära sig bra litteratur. Läs hela sagan här på hemsidan.

Jag skulle vilja berätta om min hemsida med fredsintentionen, att gå ifrån krig, igenom att divestera! Det handlar bara om att skippa krigen om råolja, jag anser att frågan är central. Folk uppenbarligen flyr från krig, och snart har vi ett fett drös av klimatflyktingar. Vi invandrare är inte här på betald semester, av Socialtjänsten när dina barn hamnar i Medelhavets stränder och drunknar. . .

Monimbo kommer av en saga som handlar om en skog som låg långt, långt, långt ifrån civilisationen. Där fanns en häxa som hette ”Machala”. Häxan styrde med järnhand, och exploaterade alla de små arbetande myror, kaniner, fåglar, enhörningar fiskar och fjärilar och den kloka ugglan som sade en gång, att vi måste få slut på vår hunger. Sagt och gjort började det sig spridas i den stora skogen, att en Revolution skulle ske. Machala var stark, och hade små spioner som var små skorpioner som ville bitas och ormar som ville förgifta samtliga små djur som inte gjorde som Machala ville.

Men en gång, började alla de små djuren att samarbeta, helt utan skorpionernas och ormarnas syn. Fåglarna varnade uppifrån himlen. Kaninerna samlade på sig morötter, så att de blev starka och kunde äta sig mätta. Fjärilarna kunde flyga och avfokusera skorpionerna från deras uppmärksamhet, den kloka ugglan filosoferade på idéer för att starta Revolutionen, ja, allting skedde så snabbt, enhörningarna stångades och alla små djuren sprang bakom Machala och skorpionerna och ormarna blev så rädda, att de också sprang.

Så småningom när Machala hade försvunnit och skorpionerna och ormarna hade dött, så började de små liven att bygga upp sin skog igen. Fåglarna fick nu flyga så högt upp de kunde och ville. Fjärilarna kunde äntligen flyga utan rädsla. I skogen i Monimbo så fick alla plötsligt mat, och alla arbetade, men nu tillsammans, för att bygga upp en skog där allt liv myllrade, i glädje i tacksamhetens tecken. Och de levde lyckliga i många år. Efter många år av återuppbyggande av sammanhållningen i skogen, så fick man höra om en notis att Machala som vart utjagad, hon hade dött ensam och ledsen långt borta. Men det var ingen som blev ledsen då, för Machala var inte vacker. Och ni vet ju att motsatsen till vacker är elak? I Monimbo finns det mycket glädje, mycket dans och mycket musik. Där finns det träd som är gamla och kloka. Och allting som sker i Skogen i Monimbo är skapande av nya livsformer, som kom att leva för evigt. Detta är sagan om Monimbo. En saga om mänskligheten. En saga om hopp och tro på att man kan arbeta och förändra tillsammans. Det finns många lösningar på ekologiska problem, om vi vill så kan vi komma ifrån girighet och äntligen göra slut på all världens krig.

I en fantastiskt tid och positiv Olof -Palme anda, hela samhället i Nicaragua vart politike insupet mot tidigare diktatorer i Nicaragua. Det var kassetter man lyssnade på den tiden. Sagan är från en okänd författare men jag har återgett den så gott jag kan, unna dig dyrbar tid och läs sagan med dem du älskar mest!

Vill du läsa sagan för dina barn, så kan jag printa ut i A4 format allt eftersom beställningar kommer in. På A4 papper kan jag printa fram tills sagan kommer ut som bok. Det blir en kul sysselsättning för ungarna att måla färg på de olika figurerna. Så unna dig dyr tid och närvarande med dina vackra barn!

Det finns många anledningar till att vi måste kräva stopp för tillverkning, av Ai inom krigsindustrin. Det handlar om att man nu inte vet precis, vem som är måltavlan för folkmord, eller mord överlag. Vem kommer maskinerna döda, afghaner? Syrier? Kurder? Palestinier? Själva problemet, ligger i att många inte ser faran i detta: Tidigare såg vi på TV om hur Syrier blev mördade, från långt håll med drönare. Det tog verkligen inte lång stund, innan drönare blev civila, och även i den civila världen, är drönare ett säkerhetsproblem. Hela den här bloggen/informationshemsida handlar om fred, vi kan gå ifrån råoljans krig, genom divestering. Det finns gott om alternativ, till råolja, tex som bränsle till bilar. Läs om hur du kan bidra till mera fred, hos Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen:

www.svenskafreds.se

Beställ tecknade utskrifter i A4 – format: