3 Vanligaste myter som män har om kosmetika!

1. ) ”Jag använder inte kosmetika”. Jo. Det gör du. Schampoo. Tandkräm. Tvål. Deo. Rakgelé. Aftershave. Parfymer. Listan kan göras lång. Vet du vad ditt schampoo består utav? Silikoner och tensider som sliter på huden. Kolla den här hemsidan: www.nopoo.se Silikoner är alltså plastpartiklar som finns, det är samma som med mineralolja = syntetolja i hudvård, att det är något slags bindande ämne som håller ihop produkten. Hos CIDESCO-Kosmetologskolen pratade man mycket om ”lipider” som skulle så fint heta, men det var egentligen bara gjort av billiga syntetiska oljor, samma oljor som man gör bensin utav. Biologiska/organiska & Ekologiska oljor är mycket dyra och används alltså inte av den konventionella hudvården, du köper alltså dyr plast fint förpackat i rosetter! Använd ekokosmetika!

Tensider är ett tvättämne som finns i Schampoon som är samma sak som finns i tvättmedel och diskmedel men lite mera preparerat/behandlat och doftsatt, förmodligen doftsatt med allergiframkallande kemikalier. Vet du vad din tandkräm innehåller? Fluor, som är tillverkat med restprodukter från aluminiumindustrin, skitbra med tungmetaller? Nä. Trodde inte heller det. Använd Marja Entrich eller Urtekrams tandkräm för kräsna, som är ren ekologisk lyx 🙂

Vet du vad din parfym och deo som du använt halva ditt liv består utav? Jo. Ftalater, som man använder för att denaturera alkohol. lol Ftalater (eller Phatalts på engelska) är samma sak som de PVC-plasterna hade som förbjöds på 70-talet och Naturskyddsföreningen har pratat om hur farligt det är och cancerogent, hehe.

Vet du vad din tvål består utav? Gamla tvålar gjorde man förr i tiden av fett från aborterade foster eller hajfensolja, där man torterat djur och tar fenorna och slängs tillbaka i haven, undvik hajfensolja, det kallas ”squalene olja”, som tur är slutade man med fetter från aborterade foster. Men tyvärr har man alltså inte slutat sälja tvålar som skapas med mineraloljor, dvs syntetoljor som kommer från sörjan som blir över när man raffinerat ut bensin, bensen, fotogen, plast, asfalt och diverse ingredienser för att bygga infrastruktur. Råolja skadar vattenlevande organismer och din hud och miljön! Visste du att det finns alternativ till råolja i infrastrukturen? Vill du veta mer så fråga. Byt ut dina produkter mot bättre ekologiska alternativ utan kemikalier och skit!

2. ) ”Det finns inga ekologiska alternativ för män.” Bullshit. Kolla bara på Sweden Eco´s jättefina produkter som doftar gott och manligt av citrus. Marja Entrich   är pionjär inom hudvård, och startades 1943 med ekologiska alternativ. Numera innehåller serien en fin och väldigt manligt doftande produkter, för män, som är helt ekologiskt. Jag har nog inte testat någon annan konvensionell produkt som doftar så mycket ”man” än vad Marja Entrichs Mansserie doftar, det är ingen som tror mig, men mina ex vet och de köper av mig för jag har tutat i dem om vad som är bra!

3. ) ”Hudvård och Kosmetika är för tjejer och tjejer är inte logiska alltså är inte hudvård logiskt!” Fel. Hudvård är jättelogiskt! Huden är kroppens största organ, och den är porös och samtliga kemikalier tränger in i dess porösa struktur, som gör att vi, eller alltså huden kanske ”äter” hudvård och krämer, ja jag vet faktiskt inte exakt siffra på hur mycket liter hudvårdskrämer som går in direkt till blodbanan under en hel livstid. Men inte vill man ha syntetiska = mineraliska, alltså råoljebaserade produkter då om man vet att huden består av tre lager, och det mesta faktiskt ”äts upp” av huden där. Marja Entrich sade en gång att ”Det man inte kan äta, det kan man inte ha på huden”. Bra tänk där.

Hudens pH-värde är desstuom tro det eller ej inte 7 eller inte neutralt, den är mycket syrligare, för att stänga ute bakterier. Syramanteln är ca 5,5 i syrlighetsgrad i pH skalan, ”syramanteln” kallas alltså det skydd som huden har. Vill ni ha mera logiska siffror? Ja tack! Huden har tre lager varav översta lagret bildas nya celler nerifrån och upp. Det tar 28 dagar för en nyfödd cell att bildas och färgas av melanin och börja vandra uppåt i sin egen livscykel, där den sedan ”förstenas” och bildar ”takpannor” som skyddar underliggande celler.

Genom att använda en bra peeling, tex kemisk peeling med naturligt vegetabilisk mjölksyra (Doseras till ca max 5% av innehållet i en ansiktsvatten/aftershave, använd inte syror hemma på egen hand, besök en hudterapeut! De kemiska peelingarna hos Hudterapeuter kan bestå av 20% eller 30% aha- eller möjlksyra, men används max 3 minuter på huden, sen neutraliseras det med en basisk vattenskölj! Gör inte detta på egen hand hemma! Obs!) så kan man få en sk ”kemisk peeling” som alltså inte ”skrubbar fysiskt” som ja, som då fysiska peelingar med skrubb gör. Peeling fungerar jättebra för att ta bort dessa ”takpannor” så ger man lite plats åt nya celler, därför kan man säga att ”peeling är föryngrande” eftersom man då inte ”ser” de gamla döda hudcellerna utan bara ser de nya fräsha sådana! Det finns alltså högtekonologisk kosmetika för män, också.

Vill du köpa dessa av mig fråga!

zao.makeup@mail.com