1. ) Att det inte behöver vara ekologiskt. Det går lika bra med ”Naturligt”. Nej. 8 av 10 företag använder sig av vacker ”hållbar” reklam, men hållbart, för vem? Vi måste stödja de få 20% som inte använder sig av sk Green Washing. Många företag som säger att de använder ”Naturliga” ämnen, använder i själva verket billiga plastoljor som är syntetiska, detta fenomenet kallas inom hållbarhetskretsar som ”Green Wash”. Green Wash syftar som begreppet ”pengar tvätt” att man smutskastar grön hållbarhet, det vill säga 80% av företagen är allarmerande nog mycket medvetna om sina egna lögner, eller så hänvisar man till leverantörer som de inte verkar ha någon koll på. Är ovissheten om vad leverantörer gör någon slags ursäkt, är det ”OK”? Nej. Det tycker inte jag. Använd ekologisk hudvård och var säker på att solens strålar gett näringen till växten, som ur grodden tillverkar det liv som överförs från krämen till din hy!
2. ) ”Syntetisk hudvård skapad med mineralolja är ofarligt.” Nej. Tyvärr är det inte ofarligt att använda mineraloljor, de ger reumatiska besvär, det har en studie i Karolinska Institutet visat.
Källor:
- Aspects of Adjuvants in Experimental Arthritis and Autoimmunity.
- By Sandra Kleinau 1993. ISBN 91-554-3177-1
- Mångårigt bloggande om Ekologisk/Organisk/Biologisk makeup och Veganska alternativ.
Att möss fick artros det visste man länge, men man har också gjort undersökningar som visar det samma på människor. Än en gång, använd mineraloljefria och ekologiska/biologiska hudvårdskrämer!
3.) ”Vår mineralolja är ren, till skillnad från andra hudvårdsföretags mineraloljor”. Nej. Mineralolja kan aldrig vara ren. Man har raffinerat ut, plast, paraffin, bensener, bensin, fotogenolja, och symaskinsolja, för att använda sörjan som ligger kvar som skickas till mat- och skönhetsindustrin. Använd krämer som är ekologiska, så slipper du tänka på att syntetiska preparat som mineralolja använs.
4. ) ”Våra produkter är mineraloljefria.” Nej. Tyvärr så finns det märkningar tex i Tyskland, att krämerna är mineraloljefria. Tyvärr så innebär dessa märkningar att det får förekomma mindre än 10% mineraloljor eller syntetoljor i hudvård. Än en gång, använd ekologisk och vegansk kosmetika.
5. ) Naturliga och ekologiska krämer ”ruttnar” och mineraloljefyllda krämer ruttnar inte. Ja. Självklart kan du använda en mineraloljefylld kräm, kanske i 5-10 år. Men hur fräscht är det att det ur en produkt, rinner ut ofräsha odörer ur, och ofräscha vätskor ur, när du använder dina krämer i 5 år? Just det! Ekologiska hudvårdspreparat är alltså dyr färskvara! Din hy är livslevande och man kan inte använda krämer med mineralolja/petrokemiska tillsatser och tro att de ”har längre användningsperiod”.
6. ) ”Jag använder inte hudvård, alltså slipper jag kemikalierna i det”. Nej. De flesta använder faktiskt tvål, vet du vad tandkräm innehåller? Jo. Fluor gjort från aluminiumindustrin, det är dödsfarligt och skapar sjukdom. Schampoo kan innehålla SLS som det heter. Det finns hela forum som bara handlar om att tillverka egna Schampoon utan kemikalier, läs: http://www.nopoo.se som är en ordlek mellan ”No Schampoo” och No Poo som i ”inget skit i mitt hår”.
7. ) Man kan avgöra produktens kvalité utifrån innehållsförteckning, eller INCI koden som det också heter. Nej. Tyvärr så anger inte INCI koden någon slags information om märket i hudvård du använder är antingen, animaliskt (hajfensoljor, mysk) eller om det är mineralisk (från råoljeindustrin), eller vegetabilisk (från växtriket) Om du kunde välja mellan dessa tre, vilket tror du då är bäst? Javisst är det alltid bäst med ekologiska, organiskt odlade växter, vi är livs levande, vi skall inte ha syntetiska produkter på huden. Använd växtbaserade alternativ, fråga din hälsokost.
8. ) ”Jag vet inte vad jag skall göra, jag har använt alla produkter på marknaden, ändå är jag fet i pannan, och torr på andra ställen.” Gör såhär: Sluta använda mineraliska, eller s.k. petrokemiska tillsatser i din hudvård. Mineralolja eller syntetolja gör nämligen att din hud tror att den är torr, därför bildas det mera ”naturligt talg” som gör att din hud blir både fet och torr samtidigt. Använd ekologiska/vegetabiliskt odlade preparat som reparerar din hy från mineralolja. Det kan hända att du behöver hålla på med användandet av ekopreparat en längre tid, och under den tiden avvänjer du din hy från syntetoljorna, men ha tålamod.
9. ) ”Hudvård ger beroende”. Ja. Mineraloljefyllda krämer, eller alltså krämer med syntetolja, ger beroenden. På samma sätt som människor går omkring och tar lipsyler, och nästan ”äter” sin lipsyl och blir beroende, så blir du också beroende av krämer som är syntetiska av mineralolja. Du blir däremot ren från hudvårdsberoendet om du börjar med ekologisk kosmetika. Det beror på att den inte täpper till porerna och huden kan andas fritt.
10. ) Vad är skillnaden mellan mineralolja, och mineralsmink? Är mineralsmink farligt? Nej. Mineralsmink som är en makeupform, som är tillverkat av mineraler, alltså av olika stenar, ger näringen till huden, och du kan sova med mineralsmink, om det inte innehåller restprodukter från blyindustrin s.k ”Vismuth Oxyklorid” eller ”Bismuth Oxyklorid”. Mineralolja är alltså en olja som är syntetisk och finns i de flesta hudvårdspreparat som finns på marknaden. Mineralolja är alltså bensin som omformats och raffinerats för att fungera bra som en ersättningsolja till hudkrämer, istället för rena växt oljor, eftersom växtoljor är mycket dyra.
Man kan köpa vackert mineralsmink från Zao Vegan Makeup här, med VIP-rabattkoden: SWE000022: Web Shop