Använd Istället

Om man anser att något är problematiskt, som det med att råolja i vanliga icke veganska krämer är problematiskt, så är det en bra idé att berätta om alternativen, och även komma på lösningar, om dessa inte finns sedan tidigare. Den ekologiska marknaden av välfungerande hudkrämer utan mineralolja har tacksamt nog blivit mycket större än tidigare. Vill man uppnå större verkan med ekologisk eller veganskt hudvård, så kan man lätt använda sig av syror som mjölksyra och dylikt som finns att köpa hos www.crearome.se Att använda syror är dock bra om du kan rådfråga en hudterapeut, syror är mycket starka, och fräter på huden. Observera att lägg inga syror direkt på huden. Se till att fråga en sakkunnig först. Mjölksyra är frätande, och man bör veta hur man doserar och hur man balanserar en sk kemisk peeling så att man har en basisk vätska att neutralisera med. Rådfråga först. Lägg inga syror direkt på huden, dosera till max 5% och var beredd med bikarbonat, som är basiskt, så att de inte fräter, och kan vara farliga om man inte har en neutralisations vatten (dosera en deciliter med en tesked bikarbonat), och dosera till max 5%.

Jag ville illustrera med syrorna att man visst kan ha högfungerande och högkvalitets hudvård även om det inte är ”vanlig hudvård” med mineraloljor. Många som jobbar med att distribuera mineraloljor i vanlig hudvård anser att ekologisk hudvård inte fungerar. Det stämmer inte. Mineralolja skadar huden som hormonsystemet och kan leda till autoimmuna sjukdomar, där kroppen tror att dess komponenter som celler och dylikt är kroppens fiender. Därmed påverkar ett förstört immunsystem för att försämra din balans i magen och andra organ som lungorna, då råolja penetrerar huden. Hudens viktigaste organ enligt Kinesologi är magen och lungor. Hudens porösa känsla gör att ”huden äter” och absorberar kemikalier. Dessa i stor mängd, så som kombinationen av vardagliga föroreningar, från bilar, från fabriker, från avfall osv, när det samlas i kroppen så gör det mycket skada.

Andra hudvårdspreparat som fungerar är ju veganska alternativ med serum som tex Facial Booster som vi tillhandahåller, som är Vinnare av Beauty Oscar 2021 för bästa ekologiska serum, som ger huden näring, och elasticitet, samt ecosertifierade, som Akamuti, Marja Entrich´s Gröna Linje, Rosenserien och andra ekologiska alternativ, som veganska. Det är p.g.a. stress som många får psoriasis, då är celldelningen så snabb att det bildas hårda hudceller på händer, och andra kroppsdelar. Läkare skriver gärna ut krämer med mjölksyra doserat till 5% mjölksyra till psoriasispatienter, men dessa produkter som kommer från apoteket har tyvärr mineraloljor. Mineraloljor skadar mera än hjälper. Vad använder man då för hudvård? Man ska använda endast ekologiska och biologiska, veganskt och krämer med ämnen som är biodynamiskt odlade. Det finns många märken ute i handeln men tyvärr är de flesta hudkrämer nu på 2000-tal fortfarande fyllda med mineraloljor. De flesta krämer i den konventionella handeln kan man räkna med har mineraloljor tyvärr. Men företag som är transparenta med sina produkter och kemikalier är företag som jag anser är seriösa. Man ska som konsument kunna fråga utan att få bortförklaringar. Här är en lista med bra företag:

VIP-rabattkoden: SWE000022 gäller hos oss: Web Shop

http://www.jordklok.se

http://www.justafrica.se

http://www.weleda.se

http://www.ecoholics.se

http://www.urtekram.se

http://www.wisenaturkosmetik.se

http://www.naturligtsnygg.se

http://www.hildur.se

http://www.softskin.se

http://www.tikei.se

http://www.gronlycka.se

Lily Lolo
Zao Makeup
Crazy Rumors
Vill du stå på den här listan?

Känner Du att Du behöver veta mera om detta?

Tveka inte att kontakta mig för samarbeten och återförsäljarskap: zao.makeup@mail.com