Om det extrema ja sägandet!

Man kan säga att det är ”billiga poäng” att säga, att rättvisa, är lätt att hålla med om. Och orättvisor är lätt att inte hålla med om. Vem håller inte med om orättvisor inte är ”OK”? Samtliga här kan skriva under på att mobbing är fel. De gör dock tvärtom offline. Och välgörenhet kan samtliga tycka om, ävensom det oftast hamnar i fel händer, med korruptionen som FT (Fair Trade) strävar att gå ifrån och bli av med. Det väcker uppenbarligen känslor, som om jag säger så här: ”Kolla på den här videon där någon person slår på ett baby säl, med en påke på Grönland”. Det är ju lätt att hålla med om att det inte är ok, så vad är det för fel med att följa ens intuition och magkänsla?

Barn vet ju precis de de kan och vill, eller inte vill för den delen, fram tills vi tutar i dem massa måsten. Det är just den enda anledningen som det är förbjudet att känna känslor, enligt detta samhället: Det tjänar medicinindustrin på att vi blir sjuka, och inte följer intuitionen. Vad ditt hjärta relaterar till är olika för olika människor, och det är helt ok.

Men att det argumenten att det är lätt att känslomässigt hålla med, är högerns och borgarnas sätt att liksom, blunda och bagatellisera att man tex säljer trä från regnskog. Hur kan detta företaget som utför dessa handlingars VD leva med sig själv? Hur kan de göra vad som helst för pengar? Hur sover de om natten? De säger ”det är ett problem” att folk väljer att hålla med om att orättvisor är orättvisor. Så klart. Detta är noga uttänkt, de små stegens tyrani fungerar så. Det beror alltså på vad man säger, och vad orden har för semantik?

Det beror alltså hur du säger saker:

Vad är ”minimilöner” är det för att försäkra sig om att arbetare/slavar inte får mer, eller är det en idé om att de får mer i lön för deras arbete? Vem är isåfall historieskrivare?

Vad är mänskliga interventioner för något?

Ja det heter ju så fint, att man går in i ett land, och ”styr upp”. Typiskt sd som säger en massa skit om att styra upp, men inte gör det när det väl kommer till kritan så hjälpte de inte strandade drunkna barn i Medelhavet! Det betyder alltså att man styr upp och biter sig själv i svansen, för när man bombar andra länder, så uppstår det upppenbarligen en massa flyktingvågor. De kallar det för ”mänskliga interventioner”. Idiotin kunde ju minskas genom att man rustade ner, och helt enkelt avskaffade krigsindustrin. Då behöver inte folk uppenbarligen fly från krigen som vi skapat, och sen kunde vi känna oss, lite mera tacksamma, därför att vi innanför murarna i Sverige, vi har det gott. Innanför EU. Skänk en tanke, åt barn som drunknar i Medelhavet, ska sd dit och styra upp? Sedan när hände det att ett hatiskt politiskt parti som sd skulle medverka till fred LOL

Krig är inte fred. 🌸
Krig skapar strömmar av flyktingar. 🌸
Avskaffa krigen så behöver ni inte bli störda av oss som kommit hit av en jävla anledning. 🌸

En annan ganska så missbedömd grej är ”mänskliga rättigheter”. I Chile dödade man samtliga oliktänkande på 70-talet med Pinochet och Margreth Thatcher i spetsen för faschismen, för något år sedan pratades det om att man skulle i mänskliga rättigheters namn hylla Pinochet och uppföra en staty åt mördarna i Pinochets psykologiska kvarlämningar av terror. Så vidrigt. 😍😍😍

Man vill alltså liksom inte nämna vad problemen är. Så man säger man inte ska ta fram rasistkortet så finns inte rasismen helt plötsligt, bara för att berättiga det på detta fullkomligt respektlösa vis?

Grundlagen ändras fram och tillbaka, helt utan respekt för de humana grundtankar och värderingar om människors lika rättigheter som Sverige blev byggt på.

Nu vill man tex ta bort meddelandeskyddet, att Du får vittna med hjälp av skydd för din identitet! Det håller på hända massor med fel saker! Man kriminaliserar människor som älskar Planeten, och invandrare är såklart också kriminella.

När man skapar krig, och krigsindustrin och vi förstår soldaters uppgift är att helt enkelt på beställning kunna mörda, på det viset med massa krig och invandrarhat, kommer vi aldrig klirra klimatfrågan! Vilket blivit en central fråga för mig med min fredsblogg om divestering.

www.mineralolja.se ♥️

I kärlekens namn, och Guds namn kan man skapa mycket skada. Som nytta. I det civila samhället finns det mycket ai som döljer de fakto att ingenjörskap kom från början från krigsindustrin. Det är därför det heter Civilingenjör därför att ingenjörerna var inte civila från början. Och det är det som ger mig smärta, att teknik från kriget, inte blir kritiserat, men blir däremot kamouflerat, igenom att tex använda drönare för att fotografera turning torso, med att folk glömmer hur vi såg drönare mörda Syrier. Som exempel på hur kriget blir normaliserat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *