Ansvarslös retorik. Vackra ord döljer fascismen!

I ena delen av ”direktiv samarbete Migration och Integration” skrivs det såhär i Tidö avtalet: Syfte och mål: ”Skapa ett paradigmskifte. . . utgångspunkten ska vara att skydd för den som flyr en konflikt eller kris skall erbjudas tillfälligt för den som flyr Sveriges närområde.” Det får den fascistiska retoriken, att låta som om man menar att skydd för den som flyr i konflikt eller krig skall erbjudas, vad? Tillfälligt skydd? Vad menar de med tillfällig? Och vilket ”paradigm” vill man se?

Retoriken, bara i rubriken är så ansvarslös, man använder vackra skrivna ord, för att vilseleda den som läser. Med ansvarslös menar jag att känslan man får är att det är en bra sak, vilket fascism aldrig kommer bli. Skulle de kanske göra något åt krigen som Sverige med Nato bedriver, så kunde man stoppa flyktingströmmar, men vi har krigsflyktingar som flyter upp i land i Medelhavet, och vi har klimat flyktingar, som kommer öka i antal. Vi har inte lång tid kvar, att göra något, men vi måste demonstrera mot detta:

Vidare skriver man i paragraf 1.1 Syfte och mål: ”Sverige ska inte i något avseende vara mer generöst i synen på asyl än vad som följer som förpliktelser enligt EU-rätt eller andra juridiskt bindande internationella traktat.” Det hela känns så snuskigt, man vill ha paradigmskifte och gå ifrån att följa EU-direktiv, bara följa EU-direktiv när Sverige, måste.

Vad menar de med Paradigmskifte, jo, retoriken säger ju precis, att man låter något låta BRA, med dolda ord som ”skydd för den som flyr. . . tillfälligt.” dvs de som flyr får endast tillfälligt hjälp, ja då behöver ju inte invandrare integreras. Det är så bakvänt. Detta är fan ta mig alarmerande att vi är tillbaka på 30-tal, då borgarna med sd i ryggsäcken för fascistisk politik och vilseledande retorik, och det gör man dolt, i vackra ord som ”migration” och ”förbättring”. Som ord som ”samarbete”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *