3. Franska Revolutionen – Vad kan vi göra istället?

Bildkommentar: Varför är en kyss så provocerande?

Varför kan människor inte bara lita på varandra? Vi är inte i Franska Revolutionen, det är pga brist på tillit som vi krigar. Jag har sedan, bokstavligen, jag blev medveten om min existens, som barn tänkt: Vad fan håller dessa nötter på med? Krig. Svält. Hunger. Bränder. Våldtäkter. Så jag frågade mig en gång till: Vad fan håller dessa nötter på med, egentligen?

Varför känns det som om man inte kan lita på någon, man skall väl kunna lita på sig, och förmågan att kommunisera, så att kanske värderingar som solidaritet vävs in, tex helt enkelt kräva företag, och bolag, att vara med i diskutionen om vad de kan göra, för att ändra kartan?

Varför misslyckades vänstern, i Sovjet Unionen och när muren i Berlin föll, kunde man lätt se: Folkets jubel! Varför känns dessa äldre länder, som gråa och meningslösa? Ja. Men Kommunismen är inte lösnigen på Kapitalismens problem. Båda ismerna har fel. Vi har också något som kallas för humanism.

Det kanske låter mycket ”klyschigt” att prata om humanism, men tänker man på vad Margreth Thatcher förespråkade: Nämligen att hålla med att de mord som Pinochet gjorde, med våld tog makten och lät soldater våldta kvinnor och använda tortyr, som då Margreth Thatcher, genom att säga att ondska är nödvändigt, och ”BRA”. Nej ondska är aldrig ”BRA”. Så när alla vänster- och klimataktivister springer och säger att vi inte ens kan lita på varandra, då har vi ju tappat humanismen! Vi är inte i Franska Revolutionen, där samtliga anklagades för att vara anklagad. Där vi gick ifrån broderskap och högg varandras huvuden. Inte OK. Våga lita på din magkänsla, ät D-vitamin och släng din TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *