Vi har inte ens börjat. Kör så det ryker!


Frågan är om vänstern och högern finner incitament för att göra något åt klimatfrågan, jag vet, jag låter negativ. Men att vänta på direktiv från politiker är ju inte BRA. Dessa politiker bokstavligen sover sig igenom topmöten, sitter och virkar i Eu möten och gäspar när Greta Thunberg pratar . . Är dessa verkligen dem vi ska förlita oss på?

Incitament för att göra en grej av corona var ju de ekonomiska vinsterna inom medicin industrin. Vilka krokar och bete ska vi använda så kapitalisterna ser vinstmöjligheterna, det är ju trotts allt kapitalisterna som styr politiker? Det är ju bara logiskt, vilka politiker har miljörörelsen överhuvud taget nånsin lyckats ”påverka”? MP möjligen men när högt uppsatta MP politiker gör narr av partiet och åker snålskjuts med VIP områden på flyg. . . Ja. Ni fattar; Det börjar med oss själva. Allting. Jag kan hålla en retorisk korrekt vackert tal, men åker jag hem och shoppar från H&M istället för Second Hand, då är jag såld till fan ta mig djävulen: H&M kolla här. Det gäller alltså att leva upp till egna utsagor, leva som man lär. Jag menar inte man behöver vara perfekt, ingen är mer perfekt, än Du kära vän: Du är perfekt som Du är.

Jag har en idé om att kapitalisterna visst kan dels göra vinster i ekologiskt entreprenörskap och företagande, även om 8 av 10 företag kör med Green Washing så är det 20% som gör om gör rätt enligt Fair Trades egna människorättskämpar och jurister, och jag lovar, vi kommer bli mer än 20%. FT som i Fair Trade startade i en mindre skala än de 20% som vi så klart måste stötta! Green Washing är ett intressant fenomen, jag tror det handlar om att de är rädda för oss. De vill flörta med mer eller mindre kräsna köpare och då kunskaper saknas tror man lätt att man kan lura allt kräsnare och kräsnare plånboksväljare. Som vågar välja med plånbokens makt, med plånbokens makt har vi möjligheten att påverka, utbud och efterfrågan så som veganerna gjort med käket. Varför skulle de hålla på programmera oss i TV och Aftonblaskan om de inte tjänade på det?

Det finns entreprenörsaktiga intressen i klimatet. Jag blev då nedslagen av tanken på olika monetära system, som är bättre än kapitalismen, ändå har med pengar att göra. Det gör inget, man får se det för vad det är: Monetära system, och ekonomi som är civilisationens vagga, kan ha egenskaper. Egenskaper av Kapitalism eller tex Socialism, vad man fyller civilisationen med, är upp till oss själva nu; Vilken typ av förändring skulle Du vilja se? Hur ser ett samhälle ut när vi uppnått det vi vill visualisera, för en rejäl omställning? Var den skillnaden. Var den som leder flocken, om Du har en vision, ett mål. Själv vill jag köpa en stuga som inte är vrålstort men gulligt , och gärna med närhet till busstrafik då jag inte äger en bil, och vill detta ska vara på landet. Jag vill ha en hund. Jag vill odla mina egna grönsaker och rosor. Gärna korsvirkeshus. Gör det Du önskar skulle ske, vad skulle Du gjort om pengar inte vore ett hinder?

Sluta drömma om vad politiker bör göra: De har haft topmöten om klimatet sedan 70-talet och inte gjort en enda jotta när företag och organisationer påverkar våra politiker i en viss maktordning. Vi måste ta makten tillbaka, och det är här jag ser potential. I varandra. Att gå tillbaks till naturen och bygga ekobyar, vara nära jorden, och veta jorden blir bra och näringsrik av odling av klöver som binder näringsämnen, gå ut och plocka svamp. Och vara tillsammans med likasinnade älskvärda människor. Tro mig. Samtliga försöker så gott det går. Självutveckling är inte ett trendord, det är början på Klimatrevolutionen och vi har mycket jobb att göra. Så saken är den, att, ärligt talat, vi har inte ens börjat! Med det vill säga: Ge inte upp för klimatångest! Vi har inte tid att deppa nu. Kör så det ryker!

Mer spännande läsning utlovas: www.mineralolja.info

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *