Vad skall man göra: Skärpning H&M!

Hej vänner. Jag är den eviga studenten. Har många fina titlar. Dock undrar jag, när tar det slut? Vill jag jobba och iså fall med vad? Att bli eko ingenjör för hållbar utveckling, är något som länge varit min stora dröm. Att forska inom hållbarhet. Sen finns det andra intressen som tex, agila metoder. Jag är inte den bästa på att skriva kod, det finns de som är bättre på back-end än jag själv. Det är därför som jag läser autodidakt, på kurser inom agila metoder. Jag är konstnär och musiker, som livet gjorde mig till. Det innebär att jag säkert kan studera tex Grafisk Design, men det finns större mål som intresserar mig, som det med att bli scrum mästare, inom agila grejor. Det är inkorporerat i de 12 monument bestämmelser, inom scrum, att ta med hållbarhet, i systemet! Det är ju det som marknaden skriker om, att ta in hållbarhet, i produkterna, men man kan inte längre ljuga för kunderna, köparna har blivit sjukt kräsna.

Detta ses som ett problem att lösa inom B2B, men som gammal miljövän, och aspirant, till vegetarianism och pescatorian som jag är, så känner jag med veganer, att när de ändrat matindustrin så pass, så kan vi andra med lite känsla för miljön, också agera med våra plånböcker, och kräva transparens, kräva tydlighet, och inte bortförklaringar av tex, varför vissa leverantörer till en kedja, gör si eller så. Det förekommer t.o.m. etniska rensningar, som bortförklaras, med att det är leverantörer som står för detta. Det ser ju vem som helt det inte är hållbart som företagande, att inte bry sig om miljön, men ändå säga att de är det. Detta är inte ”OK”: https://youtu.be/5-ImoKhymL4 Den här filmen är några år äldre, men hur förklaras det då att det förekommer nya filmer, och nya dokumentär om H&M och kommer med nya nyheter om kränkningar av mänskliga rättigheter, som tex H&M har?

Hur förklarar man sånt för kunder?

Sluta bortförklara för vad leverantörer gör och inte gör, detta är Green Washing, alltså ”pengatvätt” fast inom hållbarhet. . . H&M och alla andra: Skärp er!

One thought on “Vad skall man göra: Skärpning H&M!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *