De är rädda för oss! Men vi är inte rädda för dem.

Klimatet är inte ett problem som har med Globalism att göra, klimatet har med dig. Ja. Just dig att göra. Vill Du ha klimatångest? Meditera då inte för fan. Vill Du lägga huvudet i sandlådan: Sluta meditera och sluta genast med Yoga och andra kroppsterapier. Ni fattar, det är tvärtom. Klimatångest är tvärtom och mycket kontraproduktivt om inte själva boven i dramat. Ty vi har ett stort jävla problem: Kapitalismens utsugning av tillgångar, vi de fakto inte har! Ja ni vet allt snack om emissioner osv.

Detta känns som om jag pratar med kören, vi vet alla att kampen inte ens har börjat. Så, som sagt, det är faktiskt upp till mig själv, miss me and you! Jag kan lätt sympatisera med veganer. Själv är jag pescatorian och älskar Rå Epok på Klostergatan i Lund. Veganer har haft mod att ändra hela jävla mat industrin. De har stått utanför Astra Zeneca och rökt ut djurförsök. Veganerna har stått utanför slakteriet och gett sin kärlek och själ till detta. Varför kan inte vi andra klimatkämpar göra samma sak med samtliga de andra prylarna, och ändra hela kartan av utbud och efterfrågan med plånbokens makt, underskattar vi konsumentmakt?

Jo. Ty vi lider av skrämselpropaganda och skuld och skam. Lägg ner din TV. Lägg ner Aftonblaskan och ditt behov att passa in. Lägg ner din (och det måste även jag höra) stolthet: Handla Rättvist från FT som i Fair Trade. Se att det finns vackra människor i #untrashed. Istället för bullshitet på TV. Som gör sånt du tänkt: ”De är på det”. Nej. De är inte ”PÅ”, det. DU är PÅ det. Jaget är också på det att göra de förändringar jag vill se skall ske! Köp från ekologiska mässor. Våga starta det eko bolag du skulle vilja handla i från. Köp kött från ecoringar. Googla med Ecosia.org Jag handlar FT och köper begagnade kläder från Sellpy, hämtar mat från To God To Go, käk som får en att stöna som en nunna på Gurklandet och stöttar de företagen som är fria från Green Washing!

Vet ni varför Green Washing blivit sån stor fluga? Jo. Ty Kapitalbolagen som har råd till krig och desinformation, men inte råd till svältande barnen i Afrika; de är rädda. DE ÄR RÄDDA. Just sayin’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *