Smoggen täcker 100% av himeln, är det kul tycker ni?

Läser olika böcker i olika syften, den ena humoristiskt om Eu politik, eller ska vi säga Eu cirkus? De påstår vi har låg grad av, alarmism. De vill vi ska höja militären till skyarna, ty de hjälper till vid katastrofer. Är jag född igår, trodde ni? Om ni vill undvika växthuseffekten, och att vi har bränder, kunde ni börjat med minskning av emissioner av koldioxid. Och andra växthusgaser som framkallar, som det nu längre inte heter nu längre. Det hette Global Uppvärmning men nu har man börjat prata om Global Weirding. Asså att vädergudarna liksom håller på sänder, extrem hetta, som så klart mördar djurarter som tex isbjörnar. Temperaturskillnaden är talande!

En annan bok som är, inte humoristisk men mera hoppingivande är Design för Hållbar Utveckling. Spännande idéer om köp hysteri, som kanske med ny köp-kultur, kan göra, att man med utbud och efterfrågan kan förändra. De har ju veganerna, ju gjort och vartenda stora Globala bolag, vill nu nu nu vara med i vegan marknaden. Ha ha, sånt kan vi andra konsumenter med, göra?

Företag inom ekologin, är ju i princip en omättad marknad!

Den tredje boken, av Yunus Mohamed, handlar om Socialt företagande, som syntes i filmen om ”Donut Economy”, filmen 🍿 heter ”Outgrow The System”, och handlar inte om att omstörta Kapitalismen, i en våldsromantiska kommunist partiprogram. Kommunister är ju skojare när det kommer till hållbar ekonomi. Missförstå mig rätt nu: Kommunismen och idéen om solidaritet, är något jag aldrig kommer lämna. Så det kanske fungrade, i Sverige med vår kära välfärd, som vi älskar att hata och hatar att älska. Jag älskar att betala skatt! Att dela med sig, är en vacker intention. Sen skall man absolut icke, tvingas att vara socialist. Det är där jag skiljer mig från V politik. Solidaritet (även solidaritet med eller mot ens egna demoner) behöver koma från hjärtat, inte nått politiskt parti. Sen, funkar ju mänskligheten, ju inte så. Folk är i olika ”läger”, vad 17 nu det betyder, men jag är för Socialt Hållbart Företagande & jag är för fred! Utan fred klirrar vi inte klimatfrågan! Inre frid. Yttre fred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *