Social Hållbarhet som nyckelbegrepp!

Social Hållbarhet är inte bara ett nyckelord, eller ett populärt begrepp som endast pålästa inom miljö bör känna till: Social-, Ekonomisk- och Ekologisk Hållbarhet ingår i de grundläggande kurserna, inom hållbarhet! Så jag ställer aldrig frågan: ”Vem är hållbarheten till för?” Därför att jag vet jag har kärlek för havet, regnskogen och ursprungsbefolkningen som avhyses med våldtäkter, etniska rensningar och våld med bränder, är det vi kämpar för att det skall upphöra!

Jag anser att begreppet Social Hållbarhet har blivit centralt därför att det handlar om att ”göra ett problem” som Naomi Klein skriver i boken: Det här förändrar allt : kapitalismen kontra klimatet, dvs att göra ett problem av Kapitalismen! Det var inget problem med klimatet direkt, före Greta Thunberg blev med stjärnstatus som är sig så välförtjänt?

Social Hållbarhet och de orden om utsugning av jordens tillgångar kan få vilken kapitalist på fall och förstår att det vi sysslar med är fan inte klokt nånstans och att Kapitalismen och girigheten är grundläggande verkliga boven i dramat. Kapitalisterna vet de kan inte sova gott. Vi kan alltså med viktiga begrepp som Social Rättvisa, faktiskt få kapitalistvänliga liberaler på fritt fall, av desilution men med största glädje, självinsikt, och hopp om att göra om, göra rätt! Vi konsumerar och producerar plast eller andra produkter som vi sedan har råd att slänga, efter en veckas användning! Detta skapar sopberg, i Pakistan går barnen och letar efter mat i sopberg, samtidigt som solen slutat fungera att lysa igenom molnet av smogg. Det finns pengar till krig men inte till dessa barn. Det finns inga pengar för att bygga torn som drar in smogg, gör om det till vatten och kol. Det är fan tragiskt att vi väntar på direktiv om vad som ska gälla på topmöten med politiker som sover sig igenom mötena så seriösa är våra politiker som gäspar och virkar när det är dags att välja och trycka på rätt knapp! Kapitalisterna har lyckats tuta in i politiker att de inte får makt om inte Kapitalisterna får som de själva vill. Och makt, är mer än ett nyckelord, makt är vad som genomlyser politiker från vilken sida som. Det är det som kapitalismen lyckats med: Vi har förstört allting. Kapitalisterna har sålt ut vartenda sociala interaktion som finns hos Planrten Gaia, vi säljer medmänsklighet under julen, allt är köpt och sålt. The damage is done. Många känner sig därför nedslagna, och något som gör mig gå in i flykt och fäkta-mode, är att vi som är för klimatet, blir kriminaliserade, samtidigt som dessa kapitalister, är de riktiga bovarna med deras girighet. Hur fan lyckades man vända på begreppet ”Kriminell” att helt plötsligt gälla oss som älskar vår planet och inte de riktiga Kriminella, som ju såklart är Kapitalisterna? Att kriminalisera deltagande av fredliga manifestationer är alltså numera Kriminellt, eller? Hur funtat är fan detta, egentligen?

Hänger ni med varför Social Hållbarhet är så viktigt? Därför att det begreppet pekar på och lokaliserar problem som Kapitalismen bär med sig. Och dessutom kan man knäcka vilken kapitalist som helst med ord som ”utsugning”, och vältra sig i begrepp som Social Hållbarhet, och låta kapitalisterna tappa mod. De vet som sagt de kan inte sova gott. Och deras egna ansikten. Om de så klart inte är de av den typen av kapitalist som tror Kapitalets rasism är ”OK”, för det är det inte, och dessa kriminella element är på det klara med det. De är rädda, ty de börjar sälja ”Green Coca Cola”, och diverse skit Green Washing produkter, det visar bara att de är rädda. Och försöker flörta med oss. De är 100% medvetna nu. Om att vi vill ha Social Rättvisa. Social Hållbarhet är alltså ”Mänskliga Rättigheter” inom klimatfrågor. Intressant. Kampen fortsätter mina vänner. Mer om detta mina vänner, gå med i kampen om Divestering: Divestering betyder alltså icke investering inom Råolja. Intressant läsning utlovas: www.mineralolja.info

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *