Demokratins död vi är körda!

Hej vänner. Idag skulle jag vilja prata om demokratin, som vi gått miste om, samt digitaliseringen. Jag anser att det är ett hot mot demokratin, att lagstifta, en ny grundlag, som ska hindra visselblåsare, att berätta om oegentligeheter i Sverige. Det är en livsfarlig väg, att den nya grundlagen t.o.m. ta bort meddelandeskyddet, som varit grund för att sätta dit, och tvinga företag, och organisationer att bli transparenta. Det med transparens är mycket viktigt i en demokrati, men det är en demokrati som är i fara. Därför att demokratin i sin natur tillåter fascistiska krafter kunna gälla.

Något som gör mig livrädd, är folks tystnad. Det kan man se, hur missledda vi blivit i vårat samhälle: Förut kunde man se syrier mördas av drönare i TV. Vi blev lurade, att det inte hände, men dessa mord hände. Våra okunskap vid drönare, visade sig när samtliga började köpa drönare för att fotografera Turning Torso i Malmö. Det vill säga, vi blundar för de mord som faktiskt sker.

Något som vi ofta blundat för, är ai. Ai inom krigsindustrin är något som skapar mera krig. Ai inom krigsindustrin gör sig berättigad, när vi sen använder ai teknologin, civilt. Ty då minns vi inte samtliga mord som sker: Vem är det som skall mördas nu med ai mördarmaskiner?

Är det palestinier som skall mördas nu?
Är det fler kurder som skall mördas nu?
Är det fler syrier som skall mördas nu?
Är det fler iranier som skall mördas nu?

Hur ska ni ha det?

Inser ni nu hur rasistiskt, det är med mördarmaskiner? Jo. Det är ju inte vita medelklass män som skall mördas. Dessutom kan man inte sätta dig en mördarmasin för krigsbrott. Det är livsfarligt. Digitaliseringen och Gloclaliseringen av information har gjort det omöjligt, för makthavare, som missbrukar sin makt, igenom det att man nu kan se direktbilder, från tex Iran, när slöjupproret uppstod. Jag säger ”Glocalisering” därför att informationen nu är Global som lokal. Maktens männskor kan inte göra någonting, alla vet, om alla. Transparens är mycket viktigt på 2000-tal. Du kan inte ljuga på 2000-tal. Allting finns nedskrivet, och man kan fotografera missförhållanden. Dock är det ett totalt mord, på demokrain, i ju med att grundlagsändringen gick i genom. Det känns fruktansvärt, och hopplöst.

Tänk om de på TV visat t.e.x. kolla #untrashed, vackra ungdomar som plockar skräp på stranden. Tänk om TV visat sammahållningen i den Glocala Klimatkampen som pågår. Tänk om TV visat hur man odlar, hur människor vill ha vackra och genuina samhörighet, med naturen?

Men nej.

TV och Aftonblaskan visar det som ondskan vill skall visas, så att vi har en dagsagenda, som samtliga måste simma med. Vi simmar i en värld, av medeltid, där det är förbjudet att tänka, det är förbjudet att känna. Samtidigt som människor samlas och pratar om psykisk ohälsa, och samhället blir öppet för att även de som inte lider av psykisk ohälsa, börjar prata om ångesten, ångestpandemin som skapats i hela klotet. Vänner, vi behöver fan inte klimatångest. Just sayin’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *