Boken, min bibel som barn!

Tänk att barn kan vara öppna, som böcker? Du kan lära ett barn att skjuta, och bli militär, eller du kan lära ett barn, rättvisa och solidaritet, med andra barn, tex av olika hudfärg. Jag skrev ned en liten saga som jag ”läste”, på den tiden med kassettband, på 80-talet. Sagan har jag gjort en hemsida på, ni kan läsa mera här med min saga, Sagan om Monimbo: www.monimbo.se En annan bok som spelade mycket roll i mitt liv är Program för en Grön Planet. Nu finns min recenssion hos Klimataktion här.

Titel: Program för en grön planet : hur vi kan hejda miljöförstöringen

Författare: John Seymour, Herbert Girardet

Förlag: Bonniers

Genre: Handbok

Övrigt: Boken gavs ut på svenska 1988, går att hitta på antikvariat

Vad handlar boken om? Boken sammanfattar, sektor för sektor, vad som måste åtgärdas, och hur vi åstadkommer en förändring, men är också skriven på ett roligt sätt, utan att frånta klimatkrisen dess vikt.
Varför ska man läsa den? Boken tar koncist och träffsäkert upp vad själva problemet är, på djupet, utan att enbart lindra symptomen.

Detta gillade jag mest: Det jag tycker mest om är att titeln, ”Program för en grön planet : hur vi kan hejda miljöförstöringen”, verkligen återspeglar det som boken handlar om. Det är så klockrent och korrekt på ett sammanfattande vis. Boken har jag läst sedan jag var barn, och den blev min bibel. Även om jag är utbildad miljövetare går jag alltid tillbaka till ”Program för en grön planet”. Den är ingen universitetsavhandling, utan semantik! Boken är späckad med massor av information, och tar även upp människans mindset, vilket skapar samhörighet, en gemensam målbild, och inte minst hopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *